Sprzedawane towary, dystrybucja towarów

Sprzedawane przez nas meble wykonane są z płyty wiórowej a więc mają walor ekologiczny, gdyż do jej produkcji używa się drewna z przecinek leśnych i odpadów tartacznych. Ścisłe przestrzeganie reżimu technologicznego zapewnia materiał o odpowiedniej wytrzymałości i estetyce.

Płyty oklejane są powłoką melaminową, imitującą naturalny rysunek słoi drewna dębowego, olchowego i śliwowego oraz ponadto w dwóch kolorach nie mających odpowiednika w naturze – to jest kolor wenge oraz kolor biały. Posiadają one jednak imitację słoi drewna naturalnego.

Płyta używana do produkcji szafki ma grubość 16 mm. Poddana jest skrupulatnym badaniom laboratoryjnym pod względem ewentualnych zagrożeń zdrowotnych i przechodziła certyfikację w Instytucie Techniki Budowlanej w Warszawie, ul. Filtrowa 1.

W wyniku tych badań zakwalifikowano ją do klasy higienicznej E1. Oznacza to, że może być stosowana do wykańczania wnętrz w pomieszczeniach o bardzo wysokich wymaganiach sanitarnych jak szkoły i przedszkola, szpitale, lecznice i pomieszczenia mieszkalne.

Mamy w ofercie komody o szerokości 60, 120, 138 i 160 cm. Ich korpusy są wytwarzane w wersjach na 2, 3, 4, 5, 6 i 8 szuflad. Szafki na buty proponujemy w wersji dwu, trzy i cztero-drzwiowej. Oferujemy sześć rodzajów biurek – od bardzo prostych i bardzo tanich do mebli mających zastosowanie profesjonalne. Mamy również inne, najczęściej poszukiwane meble biurowe, takie jak szafy i regały. Do tego dodać należy jeszcze zestawy do przedpokoju, półki naścienne i różnego rodzaju meble łazienkowe. Wszystkie rodzaje tych mebelków występują średnio w czterech odmianach kolorystycznych.

Oprócz niezawodnych, estetycznych i funkcjonalnych mebli klasy ekonomicznej, sprzedajemy również meble klasy premium. Ich korpusy są również wykonane z płyty wiórowej, ale fronty szuflad i drzwi są wytworzone z zagęszczanej płyty MDF. Płyta ta ma dużo mniejsze pory, co umożliwia wykorzystanie jej jako podłoża do nałożenia na nią folii akrylowej. Folia ta ma wysoki współczynnik odbijania światła, co daje efekt dekoracyjny porównywalny z w wykańczaniem powierzchni mebli w tradycyjnej technologii politurowej i wielogodzinnym, mozolnym jej polerowaniem. Meble tej grupy handlowej proponujemy w siedmiu kolorach.

Racjonalne użytkowanie zakupionego mebla pozwoli go użytkować nawet przez kilkanaście lat. Należy go jednak rozsądnie obciążać w granicach do 50 kg, co jest wielkością zapewniającą pełną swobodę i komfort użytkowania. Incydentalnie, mebel jest w stanie wytrzymać dużo większe obciążenia, ale wiąże się to z ryzykiem przyspieszonego jego zużycia lub nawet uszkodzenia. Przy przesuwaniu biurka na inne miejsce, należy zdjąć z niego wszelkie obciążenie i zapewnić gładkość i śliskość toru przesuwu. Należy również unikać stawiania na nim wilgotnych, mokrych lub gorących przedmiotów oraz stawiania go w miejscach nadmiernie zawilgoconych lub przegrzanych.